Dani Montlleó. El gafe i la revolució (La revolució gafada) a La capella

24 January, 2018

Del 24 de gener a l’1 d’abril de 2018.
La capella, Sala Gran. Barcelona Producció 2017

El misteriós trajecte per París d’un cotxe amb un estrany artefacte al sostre recorrent la ciutat, emetent i escampant com un virus vibracions i ones subsòniques el març o l’abril del 1968, va atraure la meva curiositat. El trajecte, percebut tan sols per una petita part de la població, pels Gaston Lagaffe (Sergi Grapes) de la ciutat i del país, es va produir un mes o dos abans de la Revolució del Maig del 68. Si, com diuen alguns, la Revolució Soviètica del 1917 originàriament no va ser res més que un happening de Lenin, la revolució parisenca del 68 potser té l’origen en les males vibracions d’un gafe.

Dani Montlleó (Mataró, 1966) viu i treballa a Mataró.La seva obra gira entorn del concepte d’identitat mitjançant referències i diàlegs que van, per exemple, cap al món de l’arquitectura, la música, la moda, la indústria o l’univers de l’objecte i el fetitxisme. Agafa sovint com a material de treball personatges i moments reals com a excusa per plantejar l’obra.
Interrelaciona ficció i realitat amb idees com la utopia, el confort, la versió, la sèrie B i la dialèctica constant entre estandardització i firma.

https://lacapella.barcelona/ca/el-gafe-i-la-revolucio-la-revolucio-gafada