Modernitat Amagada / Pavelló Sert

16 December, 2018

flyer Pavelló sert2

Projecte “Modernitat amagada / Pavello Sert“, una proposta d’ACM en coproducció amb MAC – Mataró Art Contemporani i Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu – Ajuntament d’Arenys de Mar. 2018 / 2019
A cura de Domènec i Dani Montlléo.

Xavier Arenós | Llorenç Bonet | Irene Bou | Jordi Cuyàs | Regina Gimenez | Dani Montlleó | Irena Visa

Modernitat Amagada / Pavelló Sert, és el segon d’una sèrie de projectes que tenen com a finalitat ubicar, donar a conèixer i posar en context una sèrie d’edificis del Moviment Modern, racionalista, mitjançant l’anàlisi de la història de l’edifici i amb intervencions d’artistes visuals i investigadors.
El Pavelló Sert va ser construït per iniciativa de l’organització Pro Infància, col·laboradora de la Generalitat de Catalunya, com a complement del preventori antituberculós, instal·lat l’any 1935 a l’antic hospital Xifré de la població. El pavelló, inaugurat l’any 1937 en plena guerra, havia de ser una escola per a impartir classes als nois i noies que havien d’estar ingressats llargues temporades a l’hospital.
El cicle és de 3 exposicions consecutives al voltant d’aquests conceptes: l’arquitectura del Moviment modern, Sert i el pavelló i Espriu.

Activitats:
Diumenge 20 de gener de 2019 a les 12h al Pavelló Sert, Arenys de Mar,
“Objectes quotidians i llocs comuns” a càrrec de Pilar Bonet i “Trajecte, memòria, espai, objecte” a càrrec de Guillem Celada Prior.

Dissabte 26 de gener de 2019 a les 12:00 h. al Pavelló Sert, Arenys de Mar,
Presentació de la publicació i xerrada sobre el Pavelló Sert a càrrec de Llorenç Bonet.